REKLAMA

Zemiakové pirohy

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
4

Cesto

  • 1 kg uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 400 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • soľ Pridané do

Plnka

  • 200 g dubáky Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 150 g slanina Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Zemiaky sme si deň vopred (alebo aspoň pár hodín vopred) uvarili v šupke a teraz ich očistíme a pretlačíme cez sitko alebo popučíme a pridáme k nich vajíčko, múku a soľ. Ak sa nám cesto zdá suché, môžeme pridať trošku vody. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska.

2. Krok

Na plnku si usmažíme slaninu s cibuľou. Keď je cibuľa mäkká, pridáme nakrájané huby (môžu byť dubáky ale aj suchohríby, šampiňóny, kuriatka...) a restujeme.

3. Krok

Do každého vykrojeného kruhu dáme lyžičku plnky a zavrieme na polkruh tak, aby sa nám pri varení piroh neotvoril.

4. Krok

Varíme vo veľkom hrnci horúcej, osolenej vody dovtedy, kým nám nevyplávajú na povrch. Vtedy sú hotové a môžeme ich servírovať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov