REKLAMA
Zemiakové pirohy
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 1 kg uvarené zemiaky v šupke
- 400 g polohrubá múka
- 1 kus vajce
- soľ
Plnka
- 200 g dubáky
- 1 kus Cibuľa
- 150 g slanina
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Zemiaky sme si deň vopred (alebo aspoň pár hodín vopred) uvarili v šupke a teraz ich očistíme a pretlačíme cez sitko alebo popučíme a pridáme k nich vajíčko, múku a soľ. Ak sa nám cesto zdá suché, môžeme pridať trošku vody. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska.
2. Krok
Na plnku si usmažíme slaninu s cibuľou. Keď je cibuľa mäkká, pridáme nakrájané huby (môžu byť dubáky ale aj suchohríby, šampiňóny, kuriatka...) a restujeme.
3. Krok
Do každého vykrojeného kruhu dáme lyžičku plnky a zavrieme na polkruh tak, aby sa nám pri varení piroh neotvoril.
4. Krok
Varíme vo veľkom hrnci horúcej, osolenej vody dovtedy, kým nám nevyplávajú na povrch. Vtedy sú hotové a môžeme ich servírovať.