Zemiakový paprikáš s Köfte guľkami ( Patatesli sulu Köfte )
Velmi jednoduché ale pritom výborné jedlo z tureckej kuchyne. U nás doma je to jedno velmi obľúbené jedlo🙂
Ingrediencie
Na köfte
- 500 g mleté mäso hovädzie
- 1 zväzok petržlen
- 2 vajce
- 1 čl mletej rasce
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- Trocha strúhanky
Ešte potrebujeme
- 8 zemiakov
- 1 Cibuľa
- 3 l voda
- 2 pl paradajková pasta pyré
- 2 pl mletá červená paprika
- podľa chuti mleté čierne korenie
- trochu oleja
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si zamiešame mäso na Köfte a dáme bokom. Potom očistíme zemiaky a pokrájame ich na menšie kúsky. Na oleji si udusíme na kocky pokrájanú cibulu, dáme mletú papriku, chvílku popražíme a zalejeme trochou vody. Dáme všetky zemiaky, dolejeme ešte vodu (ja som dala 3L vody). Dáme 2PL paradajkové pyré/ pastu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Necháme aby sa to celé začalo variť. Keď to začalo vrieť, stíšime plameň a po jednom pridávame k zemiakom malé köfte guľky. Nakoniec pridáme plameň a varíme náš paprikáš kým nám zemiaky nezmäknú. Kým zmäknú zemiaky, dovtedy sa uvarí aj mäso/ köfte🙂
Podávame s chlebom, prípadne s ryžou. Výborne to chutí aj s osolenou cibulou. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube