Zdroj: Itsymin Credit: Getty Images
Zemiaky Macaire
Zemiaky Macaire sú pre mňa skutočným objavom. Sú pomenované po Alexandrovi Macaireovi, nápaditom kuchárovi z 19. storočia. Tento vynikajúco ochutený zemiakový pokrm je v skutočnosti veľmi jednoduchý a vyžaduje si len niekoľko surovín. Najradšej ho varím s rodinou cez víkend, keď si všetci môžeme nájsť čas a vychutnať si spoločné jedlo. S trochou cviku budete mať recept na chutnú prílohu vo svojom kuchárskom repertoári za chvíľu!
Ingrediencie
- 1 kg Múčnaté zemiaky
- soľ a korenie
- muškátový oriešok
- 1 žĺtko
- 50 g maslo
- Rastlinný olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť zemiaky Macaire, najprv ich uvarte v osolenej vode do mäkka. Malá rada: zemiaky je lepšie variť vcelku, aby neabsorbovali príliš veľa vody.
Po uvarení nechajte zemiaky vychladnúť a potom ich ošúpte. Zemiaky roztlačte vidličkou a vytvorte rovnomerné cesto.
Zemiakové cesto ochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Zo skúsenosti viem, že muškátový oriešok je kľúčom k fantastickej chuti, takže ním príliš nešetrite!
Pridajte žĺtok a maslo a dobre premiešajte. Upozorňujeme, že maslo by malo byť studené, aby sa zabezpečila lepšia konzistencia.
Zo zemiakovej zmesi vytvarujte plátky a opečte ich na rozpálenom oleji na panvici z oboch strán dozlatista. Je dôležité, aby bol olej naozaj horúci, inak zemiaky nasiaknu príliš veľa tuku a nebudú naozaj chrumkavé.
Zemiaky Macaire ihneď podávajte a vychutnajte si ich!