REKLAMA
Zemiaky na smotane
Gratinované zapečené zemiaky na smotane
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 125 ml šľahačka
- 50 ml mlieko
- 130 Krémový syr typu lučina
- soľ
- Paprika mletá
- Pasta z pečeného cesnaku
- pažítka
- zemiak
- 1 pl maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Smotanu, krémový syr, mlieko, soľ, lyžicu pasty z pečeného cesnaku a trochu mletej červenej papriky si zmiešame vo veľkej mise. Pridáme nasekanú čerstvú pažítku a všetko vymiešame.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Zemiaky si poriadne umyjeme a môžeme aj so šupkou nakrájať na tenké plátky. Tie vysypeme do misy spolu so smotanovou zmesou a poriadne premiešame.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Zemiaky poukladáme do vymastenej formy a zalejeme zvyškom smotanovej zmesi z misky. Posypeme pažítkou.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Zemiaky dáme piecť do rúry na 180°C do zlata. Upečené krémové zemiaky sú vhodné ako príloha k mäsu. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube