REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/AL0WXmWryH4DgLvuSs69/07acf93a42f1620cb485cce551e4ae.jpeg)
Zdroj: FB: Vaření,recepty a zkušenosti s horkovzdušnou fritézou
Žemlovka z vianočky
Klasická žemlovka, ktorú si pripravíte zo zbytkov vianočky a jabĺk.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 ks vianočka
- 5 ks jabĺk
- 250 g tvarohu
- 2 ks vajcia
- 2 ks bielky
- 2 ks vanilkové cukry
- kryštálový cukor
- 1 škoricový cukor
- 400 ml mlieko
- maslo
- 2 pl hrozienka
- Trocha strúhanky
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Vianočku pokrájame na plátky.
2. Krok
Formu na pečenie. vymažeme maslom a posypeme trochou strúhanky.
3. Krok
Mlieko vlejeme do misky a pridáme k nemu vanilkový cukor a 1 žĺtko.
4. Krok
Do tvarohu primiešame 1 vanilkový cukor, žĺtko, trochu cukru a hrozienka.
5. Krok
Vianočku namáčame do mlieka a ukladáme na formu na pečenie.
6. Krok
Potrieme ju tvarohom a uložíme naň nakrájané jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom.
7. Krok
Na jablká položíme ďalšiu vrstvu vianočky a pečieme ju na 200°C približne 25 minút - zakrytú.
8. Krok
Nakoniec ju odokryjeme a pečieme ešte 5 minút.