Domáca živánska na plechu so zemiakmi - recept
Nemusíte čakať do leta na grilovačku. Pravá živánska v alobale, či priamo so zemiakmi na plechu chutí skvelo aj doma.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg zemiak
- 2 domáce klobásky
- 1⁄2 kg domácej slaniny
- 1 veľká biela cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- soľ
- korenie
- 1⁄2 čl mletej rasce
- 3 pl olej
- 1 pl horčica
- korenie na mäso
- 1⁄2 kg kuracie stehná odkostené
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie stehná si umyjeme a dáme do misky spolu so soľou, korením na mäso, olejom a horčicou. Necháme dve hodiny v chladničke marinovať.
Zemiaky si očistíme a nakrájame. Pridáme soľ, rascu a korenie, poriadne premiešame. Rozložíme na plech a pridávame medzi každý kúsok zemiaku na kolieska nakrájanú cibuľu. Tak isto ukladáme nakrájanú slaninku, cesnak na plátky, nakrájanú klobásku.
Na vrch poukladáme kuracie stehná a celý plech prikryjeme alobalom.
Pečieme na 200°C, kým všetky suroviny nezmäknú, a potom pár minút bez alobalu dopekáme.
Pokiaľ chcete, môžete pripraviť "batôžky", namiesto pečenia priamo na plechu. Postup je rovnaký, avšak suroviny rozdelíte na viacero častí a z alobalu si vyrobíte vrecúška, do ktorých porcie zabalíte a tak pečiete.
Prajem dobrú chuť :)