REKLAMA
Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Živánska pečienka
Perfektná živánska pečienka v alobale so zemiakmi a kyslou uhorkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 350 g hovädzia roštenka
- 300 g bravčové mäso
- 300 g jahňacie mäso
- 200 g slanina
- 1 čl korenie na mäso
- 5 pl olej
- 3 pl červené víno
- 3 ks Cibuľa
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Mäso umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme.
2. Krok
Cibuľu ošupíme a nakrájame na kolieska.
3. Krok
Všetko vložíme do misy, polejeme olejom a červeným vínom. Takto pripravené mäso na živánsku pečienku necháme v chladničke odležať.
4. Krok
Následne napichujeme na vidlice striedavo mäso s cibuľou a slaninou.
5. Krok
Obalíme to alobalom, položíme na otáčací rošť a zvoľna opekáme asi 1,5 hodiny tak, aby sa mäso rovnomerne opieklo.