REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Žĺtkové rezy od babky
Žĺtkové rezy sú obľúbeným sladkým dezertom, ktorý pripravujeme na Veľkú noc.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Cesto:
- 250 g maslo
- 270 g práškový cukor
- 270 g Mleté vlašské orechy
- 140 g polohrubá múka
- 6 ks vaječných bielok
Poleva:
- 300 g práškový cukor
- 6 ks vaječných žĺtok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Maslo s cukrom vymiešame do peny.
2. Krok
Pridáme k nemu mleté orechy, múku.
3. Krok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne primiešame do cesta.
4. Krok
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme ho v rúre vyhriatej na 180°C približne 20 minút.
5. Krok
Poleva: práškový cukor vymiešame so žĺtkami na hustú polevu, ktorú natrieme na upečený teplý koláč.
6. Krok
Žĺtkové rezy krájame po vychladnutí.