Zdroj: Pixabay
Ako si vyrobiť základnú čerstvú bylinkovú soľ
Bylinná soľ môže dodať vášmu vareniu vzrušujúci nádych. Tento recept je aromatický, všestranný a jednoduchý na prípravu. Na vytvorenie vlastnej zmesi bylinkovej soli môžete použiť rôzne bylinky, či už čerstvé zo záhrady alebo zakúpené v obchode. Táto bylinková soľ sa hodí takmer na všetko - na mäso, zeleninu, cestoviny, šalát, polievku a iné.
Ingrediencie
- 11⁄2 pohár košér soľ
- 3⁄4 pohár čerstvé bylinky koriander, bazalka, tymián
- 1 čajová lyžička Citrónová kôra (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Očistite bylinky a nechajte ich vyschnúť. Uistite sa, že sú úplne suché, pretože akákoľvek vlhkosť môže ovplyvniť trvanlivosť vašej bylinkovej soli.
V kuchynskom robote zmiešajte kuchynskú soľ, čerstvé bylinky a citrónovú kôru (ak ju používate).
Pulzujte, kým sa bylinky nenasekajú nadrobno a dobre nepremiešajú so soľou.
Zmes rozložte na plech a nechajte ju schnúť na vzduchu približne 1-2 dni.
Po úplnom vysušení skladujte bylinkovú soľ vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote.