REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Ako si vyrobiť základnú čerstvú bylinkovú soľ

Bylinná soľ môže dodať vášmu vareniu vzrušujúci nádych. Tento recept je aromatický, všestranný a jednoduchý na prípravu. Na vytvorenie vlastnej zmesi bylinkovej soli môžete použiť rôzne bylinky, či už čerstvé zo záhrady alebo zakúpené v obchode. Táto bylinková soľ sa hodí takmer na všetko - na mäso, zeleninu, cestoviny, šalát, polievku a iné.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 112 pohár košér soľ Pridané do
  • 34 pohár čerstvé bylinky koriander, bazalka, tymián Pridané do
  • 1 čajová lyžička Citrónová kôra (nepovinné) Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Očistite bylinky a nechajte ich vyschnúť. Uistite sa, že sú úplne suché, pretože akákoľvek vlhkosť môže ovplyvniť trvanlivosť vašej bylinkovej soli.

2. Krok

V kuchynskom robote zmiešajte kuchynskú soľ, čerstvé bylinky a citrónovú kôru (ak ju používate).

3. Krok

Pulzujte, kým sa bylinky nenasekajú nadrobno a dobre nepremiešajú so soľou.

4. Krok

Zmes rozložte na plech a nechajte ju schnúť na vzduchu približne 1-2 dni.

5. Krok

Po úplnom vysušení skladujte bylinkovú soľ vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov