REKLAMA

Zdroj: sbossert from Getty Images Signature

Artičokové rizoto

Bohaté talianske jedlo, perfektné pre teplú a útulnú večeru. Jemná chuť artičokov sa perfektne kombinuje s krémovou ryžou, vytvárajúc jednoduché, ale chutné jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné ingrediencie

  • 320 g Ryža carnaroli Pridané do
  • 4 Artičoky Pridané do
  • 1 citrón Pridané do
  • 1 biela cibuľa Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 100 g parmezán Pridané do

Pre vývar

  • 1 mrkva Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 1 zeler Pridané do
  • 1 l voda Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Vyčistite artičoky, nakrájajte ich na kúsky a dajte ich do vody s citrónovou šťavou.

2. Krok

Priprav bujón.

3. Krok

Opražte jemne nakrájanú cibuľu na masle.

4. Krok

Pridaj artičoky a varte asi 10 minút.

5. Krok

Pridaj ryžu a opeč ju niekoľko minút.

6. Krok

Začnite pridávať vývar, jednu polievkovú lyžicu na raz, nepretržite miešajte.

7. Krok

Pokračujte vo varení pridaním vývaru, kým nie je ryža uvaraná do dokonalosti.

8. Krok

Odstráň z ohňa, pridaj Parmezán a miešaj, kým nedostaneš krémovú konzistenciu.

9. Krok

Nechajte niekoľko minút odpočívať pred podávaním.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov