REKLAMA
Zdroj: sbossert from Getty Images Signature
Artičokové rizoto
Bohaté talianske jedlo, perfektné pre teplú a útulnú večeru. Jemná chuť artičokov sa perfektne kombinuje s krémovou ryžou, vytvárajúc jednoduché, ale chutné jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné ingrediencie
- 320 g Ryža carnaroli
- 4 Artičoky
- 1 citrón
- 1 biela cibuľa
- 100 g maslo
- 100 g parmezán
Pre vývar
- 1 mrkva
- 1 Cibuľa
- 1 zeler
- 1 l voda
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vyčistite artičoky, nakrájajte ich na kúsky a dajte ich do vody s citrónovou šťavou.
2. Krok
Priprav bujón.
3. Krok
Opražte jemne nakrájanú cibuľu na masle.
4. Krok
Pridaj artičoky a varte asi 10 minút.
5. Krok
Pridaj ryžu a opeč ju niekoľko minút.
6. Krok
Začnite pridávať vývar, jednu polievkovú lyžicu na raz, nepretržite miešajte.
7. Krok
Pokračujte vo varení pridaním vývaru, kým nie je ryža uvaraná do dokonalosti.
8. Krok
Odstráň z ohňa, pridaj Parmezán a miešaj, kým nedostaneš krémovú konzistenciu.
9. Krok
Nechajte niekoľko minút odpočívať pred podávaním.