Bavorské kifle
Vyskúšajte veľmi chutné bavorské lúhované pečivo z kysnutého cesta. Kifle sa výborne hodia na raňajky.
Ingrediencie
Na cesto
- 800 g múka
- 15 g aktívne sušené droždie
- 1 pl soľ
- 1 pl cukor
- 250 ml teplé mlieko
- 200 ml horúca voda
- 60 ml olej
Na lúhovanie
- 5 pl kypriaci prášok
- 2 l voda
Na potretie
- 40 g maslo rozpustené
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si pripravíme cesto. V mixéri zmiešame múku, kvasnice, mlieko, teplú vodu a olej. Poriadne to spolu premiešame. Po chvíli pridáme cukor.
Zdroj: Youtube
Cesto vypracujeme rukami.
Zdroj: Youtube
Do tvaru lopty :D a necháme kysnúť ešte približne 30 minút.
Zdroj: Youtube
Postupne si z cesta ukrajujeme kúsky, ktoré vyvaľkáme na trojuholníky.
Zdroj: Youtube
Vytvarované rožky uložíme na plech.
Zdroj: Youtube
Pripravíme si vodu na varenie. Zmiešame vodu so sódou bikarbónou. Rožteky varíme zhruba 10 - 15 minút.
Zdroj: Youtube
Vyberieme ich na plech a každý narežeme v strede.
Zdroj: Youtube
Pečieme pri teplote 200°C, 20 - 25 minút.
Zdroj: Youtube
Už upečené rožky pretreme roztopeným maslom.
Zdroj: Youtube