REKLAMA
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty "starých materí"
Bravčový tokáň
Chutné spracovanie bravčového mäsa na pastiersky spôsob.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g slanina
- 800 g bravčové stehno
- 100 ml bujón
- 2 ks pikantná klobása
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks bobkový list
- 2 čl dijonská horčica
- 3 pl paradajkový pretlak
- 1 pl sójovej omáčky
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl smotana na varenie
- bravčová masť
- soľ
- korenie
- kyslá uhorka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Klobásu a slaninu nakrájame na kocky a opražíme na bravčovej masti.
2. Krok
Pridáme k ním nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a nakrájané bravčové stehno. Osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Poriadne premiešame.
3. Krok
Potom pridáme paradajkový pretlak, horčicu, sójovú omáčku a podlejeme vývarom. Takto to všetko spolu dusíme dokiaľ nezmäkne mäso. Priližne 60 minút.
4. Krok
Pred koncom ešte pridáme najemno nakrájané uhorky a kyslú smotanu.