REKLAMA
Buchty na pare
Poriadne domáce buchty na pare plnené slivkovým lekvárom, preliate maslom a posypané kakaom 👌🏼🤤
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g polohrubá múka
- 1⁄2 čerstvé droždie
- 400 ml mlieko
- 30 g kryštálový cukor
- štipka štipka soli
- 1 pohár slivkový lekvár
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Kvások pridáme do múky so soľou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
2. Krok
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.
3. Krok
Buchty paríme asi 10 minút.
4. Krok
Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a kakaom.