REKLAMA
Čerešňová bublanina
Vláčne piškótové cesto plné čerešní
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 200 g polohrubá múka
- 100 g kryštálový cukor
- 4 kus vajce
- 1⁄2 balenia kypriaci prášok
- 3 polievková lyžica horúca voda
- 2 polievková lyžica slnečnicový olej
- 200 g čerešňa
- mučkový cukor
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Nachystáme si ingrediencie.
2. Krok
Rozdelíme si vajíčka na bielka a žĺtka.
3. Krok
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a keď sú už čiastočne vymiešané, pridáme olej a horúcu vodu. Miešame.
4. Krok
Bielky vymiešame so štipkou soli. Nachystáme si vymiešané bielky, žĺtkové cesto, preosiatu múku + kypriaci prášok.
5. Krok
Spojíme do jedného cesta a vylejeme do misy na pečenie, vopred vymastenou a vysypanou múkou.
6. Krok
Vylejeme a pekne poukladáme vykôstkované čerešne. Pečieme pri teplote 180C približne 25 minút.
7. Krok
Podávame posypané múčkovým cukrom.