Cheesecake čoko-malina
Receptov na cheesecake nikdy nie je dosť. Tento je s čokoládovým krémom a malinovou polevou. Doplnený veľkonočným zdobením
Ingrediencie
Sušienkový základ
- 150 g sušienok
- 80 g masla
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 350 g mascarpone
- 200 g kyslá smotana
- 150 g mliečna čokoláda
- 50 g Horká čokoláda
- 2 kúsky vajcia
- 60 g práškový cukor
- 2 pl hladká múka
Poleva
- 300 g mrazených malín
- 20 g vanilínový cukor
- 2 pl vanilkový pudingový prášok
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty alebo roztopené v mikrovlnke a znovu premixujeme.
Vzniknutú zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne utlačíme na dno.
Dáme predpiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Tvaroh a mascarpone krátko prešľaháme. Prišľaháme smotanu, vajíčka, múku a cukor.
Čokoládu roztopíme v mikrovlnke a necháme chvíľu vychladnúť. Po lyžiciach pridávame krém do rozpustenej čokolády a premiešavame, aby sa čokoláda nezrazila.
Keď máme časť krému prepojenú s čokoládou, môžeme čokoládovú časť primiešať k zvyšnému krému.
Pripravený krém nalejeme na sušienkový základ a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 55 minút. Na dno rúry dáme plech s vodou.
Po dopečení necháme cheesecake ešte aspoň pol hodinu v pootvorenej rúre, až potom ho vyberáme.
Na polevu si rozvaríme maliny s cukrom. Následne ich prepasírujeme cez sitko.
Hladkú časť dáme späť do hrnca, pridáme pudingový prášok rozmiešaný v troche vody a varíme do zhustnutia. Necháme mierne vychladnúť a potom rozotrieme na pripravený cheesecake.
Hotový cheesecake odložíme do chladničky, ideálne cez noc.