Čokoládové truffles
Pre krajší efekt na tanieri ich odporúčam urobiť spolu s oreo truffles!
Ingrediencie
- 300 g mliečnej čokolády
- 165 ml smotany na šľahanie
- 1 čl škorice
- 4 pl kakaa na pečenie
Najnovšie letáky
Postup
Čokoládu pokrájame nožom na veľmi tenké malé kúsky (alebo ju nastrúhame nahrubo na strúhadle)
V malom hrnci si zahrejeme smotanu. Smotana by nemala vrieť, stačí keď sa z nej už bude pariť
Čokoládové hobliny si dáme do malej misky, prelejeme ich teplou smotanou, pridáme škoricu – nemiešame. Misku zakryjeme potravinárskou fóliou alebo alobalom a necháme pár minút zapariť
Potom dáme dole fóliu a lopatkou alebo metličkou rozmiešame na hladkú čokoládovú hmotu
Dáme zachladiť do mrazničky na hodinku-dve, kým nebude zmes dostatočne stvrdnutá
Z takto pripravenej zmesi odštikujeme lyžicou kúsky, z ktorých tvarujeme pomocou rúk guličky
Do misky mimo si nasypeme kakao, v ktorom budeme obaľovať guličky
Guličky obaľujeme v kakau a ukladáme ich vedľa seba na tácku vystlatú papierom na pečenie
Pred konzumáciou ich musíme nechať cez noc v chladničke