REKLAMA
Čokoládový mousse z kokosovej smotany
Môj obľúbený spôsob, ako využiť predbytočnú kokosovú smotanu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 4 pl kokosová šľahačka
- 2 čl kakao
- 1 čl Med
- 1⁄2 čl vanilkového extraktu
- 1 pl Vlašských orechov
- 1 pl čokoládových kúskov
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Kokosovú smotanu môžeme okrem kúpenia hotovej kokosovej smotany získať aj z kokosového mlieka, ktoré umiestnime cez noc do chladničky. Tučná smotanová časť sa oddelí od vodovej časti a vypláva na povrch.
2. Krok
Kokosovú smotanu dáme do väčšej misy a začneme ju šľahať ručným sľahačom ako klasickú smotanu, avšak na nízkom stupni. Pridáme kakao, med a vanilkový extrakt a pomaličky zvyšujeme otáčky na vyššie. Šľaháme dlhšie, aby sme do smotany dostali dostatok vzduchu a získali ľahkú mousse textúru.
3. Krok
Hotový mousse premiestnime do servírovacej misky, ozdobíme nasekanými vlašskými orechami a kúskami čokolády a ihneď podávame.