Zdroj: Dietmar Rauscher for Alamy Stock
Diviaková stehná s omáčkou
Vynikajúce diviakové stehno, pomaly pečené, kým nie je jemné a šťavnaté. Toto robustné a obnovujúce jedlo je perfektné pre chladné zimné večery a špeciálne príležitosti.
Ingrediencie
Pre diviačiu stehno
- 1 Kus Diviakové stehno (približne 2-2,5 kg)
- 2 PL olivový olej
- 3 zväzok rozmarín
- 5 Prsty na nohách Cesnak (nakrájaný na plátky)
- 1 ČL soľ
- 1 ČL čierne korenie
Pre omáčku
- 1 Hrnček červené víno
- 1 Hrnček Hovädzí vývar
- 1 PL Med
- 1 PL Dijonská horčica
- 2 PL nasekaný čerstvý tymián
- 2 PL Kukuričný škrob (voliteľné, na zahusťovanie)
Najnovšie letáky
Postup
Pre recept na diviakové stehno najprv predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
Potrite diviačiu stehno olivovým olejom, soľou a korením. Pridajte vetvičky rozmarínu a nakrájané strúčiky cesnaku.
Pečte stehno v predhriatej rúre približne 30 minút, kým nebude hnedé a chrumkavé.
Medzitým si na sporáku v panvici pripravte omáčku. Skombinujte červené víno, vývar, med, dijonskú horčicu a nasekaný tymián a priveďte všetko k varu.
Po 30 minútach pečenia, prelejte omáčku cez stehno a znížte teplotu rúry na 180 stupňov Celzia. Pokračujte v pečení a občas prelejte stehno omáčkou, kým nezmäkne. To by malo trvať ďalšie 2 až 2,5 hodiny.
Po upečení nechajte diviakovú stehnu odpočívať 15 minút pred servírovaním.
Podávajte diviakovú stehno s omáčkou a prílohami podľa vášho výberu. Dobrú chuť!