REKLAMA

Zdroj: Dietmar Rauscher for Alamy Stock

Diviaková stehná s omáčkou

Vynikajúce diviakové stehno, pomaly pečené, kým nie je jemné a šťavnaté. Toto robustné a obnovujúce jedlo je perfektné pre chladné zimné večery a špeciálne príležitosti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Pre diviačiu stehno

  • 1 Kus Diviakové stehno (približne 2-2,5 kg) Pridané do
  • 2 PL olivový olej Pridané do
  • 3 zväzok rozmarín Pridané do
  • 5 Prsty na nohách Cesnak (nakrájaný na plátky) Pridané do
  • 1 ČL soľ Pridané do
  • 1 ČL čierne korenie Pridané do

Pre omáčku

  • 1 Hrnček červené víno Pridané do
  • 1 Hrnček Hovädzí vývar Pridané do
  • 1 PL Med Pridané do
  • 1 PL Dijonská horčica Pridané do
  • 2 PL nasekaný čerstvý tymián Pridané do
  • 2 PL Kukuričný škrob (voliteľné, na zahusťovanie) Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Pre recept na diviakové stehno najprv predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.

2. Krok

Potrite diviačiu stehno olivovým olejom, soľou a korením. Pridajte vetvičky rozmarínu a nakrájané strúčiky cesnaku.

3. Krok

Pečte stehno v predhriatej rúre približne 30 minút, kým nebude hnedé a chrumkavé.

4. Krok

Medzitým si na sporáku v panvici pripravte omáčku. Skombinujte červené víno, vývar, med, dijonskú horčicu a nasekaný tymián a priveďte všetko k varu.

5. Krok

Po 30 minútach pečenia, prelejte omáčku cez stehno a znížte teplotu rúry na 180 stupňov Celzia. Pokračujte v pečení a občas prelejte stehno omáčkou, kým nezmäkne. To by malo trvať ďalšie 2 až 2,5 hodiny.

6. Krok

Po upečení nechajte diviakovú stehnu odpočívať 15 minút pred servírovaním.

7. Krok

Podávajte diviakovú stehno s omáčkou a prílohami podľa vášho výberu. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov