Domáce veterníky s bielou čokoládou
Ingrediencie
Cesto
- 125 ml mlieko
- 125 ml voda
- 175 g maslo
- štipka štipka soli
- 250 g múka
- 6 egg v11
Krém
- 1 l mlieka
- 3 zlaté klasy
- 5 pl cukor
- 100 g maslo
- šľahačka
- želatína prášková
Poleva
- 100 g biela belgická čokoláda
- 80 ml šľahačka
- 2 pl maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Mlieko, vodu a maslo, soľ necháme zovrieť, po miernom zovretí prisypeme múku a miešame, kým sa nám cesto neodliepa od strán hrnca (miešať cca 5 minút) necháme vychladnúť a postupne vareškou zašľaháme vajcia (izbová teplota). Vznikne nám stredné husté cesto, ktorým naplníme vrecko a robíme kruhy (2x na seba musí byť cesto a stred kruhu voľný) pečieme na 200 stupňov 10 minút, po 10 minútach znížime na 160 a pečieme do zlatista, sledujte si, na venčekoch sa budú tvoriť mierne bublinky vody, vtedy viete že cesto musí byť ešte v rúre, až prebytočná tekutina zmizne vtedy sú hotové.
Vychladnuté naplníme pudingom. Vychladnutý hustý puding vymiešaný s maslom a šľahačkou, do ktorej sa dala trošku želatíny (postup želatíny všetci vieme), kvôli tomu, aby mi šľahačka hneď nespľasla.
Čapičky veterníkov namáčame do čokolády (tento postup robíme ako prvý, hneď ako nám veterníky vychladnú a my ich rozrežeme).
Na polevu všetko spolu zmiešame do hladka a necháme chvíľku vychladnúť, aby nám čokoláda trosku stuhla.
Komentáre (2)
Ja chcem chudnúť, nie priberať. Čo nám to robíš :)
Kolko ml šľahačky? Vajcia ako do cesta?