REKLAMA

Domáci jablčný ocot

Jablkový ocot sa vyrába z jabĺk a cukru. Proces fermentácie trvá 1-2 mesiace. Počas procesu sa cukor premení na alkohol, ktorý sa potom premení na ocot.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 5 ks veľkých jabĺk Pridané do
  • 2 šálky kryštálového cukru Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Nakrájajte jablká na malé kúsky a umiestnite ich do veľkej nádoby.

2. Krok

Pridajte cukor a nalejte vodu tak, aby boli jablká úplne pokryté.

3. Krok

Zmes zakryte a nechajte na teplom mieste fermentovať 1-2 mesiace, pričom každý deň ju premiešajte.

4. Krok

Po uplynutí 1-2 mesiacov pretlačte zmes cez gázu tak, aby ste získali tekutinu bez pevných častí.

5. Krok

Jablčný ocot uchovávajte v chladnej špajzy alebo v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4720 receptov

Mäsité jedlá

2216 receptov

Večera

4431 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov