REKLAMA
Domáci jablčný ocot
Jablkový ocot sa vyrába z jabĺk a cukru. Proces fermentácie trvá 1-2 mesiace. Počas procesu sa cukor premení na alkohol, ktorý sa potom premení na ocot.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 5 ks veľkých jabĺk
- 2 šálky kryštálového cukru
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Nakrájajte jablká na malé kúsky a umiestnite ich do veľkej nádoby.
2. Krok
Pridajte cukor a nalejte vodu tak, aby boli jablká úplne pokryté.
3. Krok
Zmes zakryte a nechajte na teplom mieste fermentovať 1-2 mesiace, pričom každý deň ju premiešajte.
4. Krok
Po uplynutí 1-2 mesiacov pretlačte zmes cez gázu tak, aby ste získali tekutinu bez pevných častí.
5. Krok
Jablčný ocot uchovávajte v chladnej špajzy alebo v chladničke.