REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r4kAhLlLnBuxYhUrQH_u/8fada6c312ff2039863d709f586c0a.jpg)
Zdroj: Stitchik from Canva
Domáci jogurt z kozieho mlieka
Recept ako vyrobiť domáci jogurt z kozieho mlieka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 l kozieho mlieka
- 2 pl biely jogurt
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
360 min.
1. Krok
Mlieko ohrejte v hrnci pri teplote 43-46°C. Zmes nechajte chvíľu vychladnúť.
2. Krok
Následne pridajte živý jogurt a poriadne premiešajte.
3. Krok
Jogurt udržujte pri stálej teplote 43-46°C počas nasledujúcich 8-12 hodín. To môžete dosiahnuť napríklad umiestnením jogurtu do termosky alebo do rúry s vypnutým ohrevom.
4. Krok
Po uplynutí času jogurt premiešajte a nechajte ho vychladnúť.
5. Krok
Následne ho dajte aspoň na 3 hodiny do chladničky pred konzumovaním.