Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou
I keď treba povedať, že Ratatouille vo Francúzsku často nepodávajú takto lákavo, my sme ho ochutnali ako súčasť domácej kuchyne jednej pani v Nice a vyzeralo to ako naše lečo s francúzskym nádychom.
Ingrediencie
- 2 ks cesnak
- olivový olej
- 4 ks čerstvé paradajky
- 1 ks paradajkový pretlak
- 1 konzerva lúpané paradajky v šťave
- Štipka provensálske bylinky
- Štipka mleté čierne korenie
- 1 čl cukor
- 1 čl soľ
- 2 ks paprika
- 1 ks baklažán
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks cuketa
Najnovšie letáky
Postup
Každopádne sme doma vyskúšali aj túto rozprávkovú verziu a postupovali následne.
Šalotku opražíme na troške olivového oleja, pridáme cesnak a spolu restujeme. Pridáme čerstvé uvarene paradajky (bez kože - 2ks), pretlak aj lúpané paradajky v šťave.
Pridáme pretlačeny cesnak, provensálske korenie, čierne korenie, malú lyžičku cukru a soľ.
Potom si umyjeme a nakrájame zeleninu na na kolieska (papriku na pásiky). Používame baklažán, paradajky, cibuľu, papriku a cuketu.
Keď sa nám dovari omáčka, vymixujeme na úplne hladkú konzistenciu a nalejeme do misy na pečenie. A už len na vrch skladáme zeleninu do kruhu, čo najtesnejšie a najfarebnejšie.
Na záver si do misky nalejeme trošku olivového oleja, pridáme roztlačený cesnak a nalejeme rovnomerne na zeleninu. Krásne ju cesnakom prevoniame. Môžeme pridať na vrch ešte trošku soli a korenia.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na cca 30-35 minút.
Bon appétit!