REKLAMA
Granadír so slaninkou
Granadiersky pochod so slaninkou a kyslými uhorkami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
- 1 pack cestoviny fliačky
- 150 g údená slanina
- 6 väčších zemiakov
- 1 Cibuľa
- 2 čajová lyžička mletá paprika - sladká
- 1⁄2 čajová lyžička drvená rasca
- soľ
- mleté čierne korenie
- kyslé uhorky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
4 min.
1. Krok
Do hrnca s osolenou vodou si dáme variť fliačky.
2. Krok
Na panvici si orestujeme na kocky nakrájanú slaninu. Na nej potom opražíme cibuľu. Keď je cibuľa zlatohnedá, pridáme k nej očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Za stáleho miešania pridáme soľ, korenie, rascu a mletú červenú papriku, podľa chuti. Restujeme iba chvíľu, aby paprika nezhorkla a podlejeme hrnčekom vody. Zakryté pod pokrievkou dusíme, aby zemiaky zmäkli.
3. Krok
Keď sú zemiaky mäkké, na rad prichádzajú fliačky, ktoré pridáme do panvice a premiešame, aby sa chute prepojili. Granadír chutí najlepšie s kyslou uhorkou alebo čalamádou.