REKLAMA
Grécky šalát s marinovanou cibuľou v chlebovej placke
Svieži šalát dobre dochutený s FETA syrom v chlebovej placke
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 250 g červená cibuľa
- 200 g cherry paradajka
- 1 šalátová uhorka
- 1 olivy zelené
- 1 feta
- 2 čl olivový olej
- 1⁄2 čl soľ
- 1 čl sušené oregano
Marináda
- 3 pl vínny ocot
- 1 pl citrónová šťava
- štipka štipka soli
- 5 guľôčok celé čierne korenie
Chlebové placky
- 250 g hladká múka
- 1 čl soľ
- 2 čl kypriaci prášok
- 330 g biely jogurt
- 2 pl múka
Dressing
- 30 g olivový olej
- 2 čl petržlen
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Nachystáme si ingrediencie.
2. Krok
Najprv si nakrájame cibuľu a namarinujeme ju. Soľ + vínny ocot + citrónová šťava celé korenie. Premiešame.
3. Krok
Pripravíme si ingrediencie na chlebové placky.
4. Krok
Zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, jogurt, soľ. Zľahka premiešame
5. Krok
Cesto si rozdelíme na malé 4 časti a vypracujeme malé bochníky. Cesto necháme oddýchnuť na 15 minút.
6. Krok
Vyvaľkáme si cca 2 mm tenké placky a vypečieme na sucho na panvici.
7. Krok
Na šalát si nakrájame zeleninu... uhorku akoby na šalát- nastrúhanú na tenko, bude to krajšie a lahodnejšie. Premiešame aj s cibuľou a dochutíme dresingom. Pridáme aj Feta syr nakrájaný na kocky.
8. Krok
Chlebové placky plníme pripraveným šalátom. Nech ľahký obedík chutí