REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Hokkaido polievka so smotanou
Výborná hokkaido polievka so smotanou, ktorá je plná vitamínov a zahreje vás počas chladnejších dní.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg hokkaido tekvice
- 150 ml smotany na varenie
- 2 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 l zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Tekvicu očistíme, odstránime semienka a nakrájame na kúsky. Cibule a cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame.
2. Krok
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich. Potom pridáme kúsky tekvice a restujeme ich spolu ešte 5-10 minút.
3. Krok
Následne prilejeme zeleninový vývar a polievku varíme, kým tekvica nie je mäkká.
4. Krok
Hotovú hokkaido polievku rozmixujeme ponorným mixérom a prilejeme k nej smotanu na varenie. Podľa chuti ju ešte osolíme a okoreníme.
5. Krok
Pred podávaním môže polievku ozdobiť smotanou, pažítkou alebo ďalšími bylinkami podľa chuti.