REKLAMA
Zdroj: Facebook
Hrachová kaša s údeným mäsom
Tá najlepšia hrachová kaša sa tradične podáva s kúskom údeného a opraženou cibuľkou na vrchu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hrach suchý
- 2 pl masť bravčová
- 1 pl hladká múka
- 1 pl maslo
- cesnak
- majoránka sušená
- korenie čierne mleté
- list bobkový
- soľ
- údené mäso
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Suchý hrach si namočíme do vody a necháme ho cez noc. Ako obmenu za žltý hrach môžeme použiť aj zelený.
2. Krok
Hrach opláchneme a dáme variť do vody spolu s bobkovým listom. Keď je hrach mäkký, bobkový list vyberieme a hrach rozmixujeme mixérom na kašu.
3. Krok
Vo väčšom hrnci na masti usmažíme múku a pripravíme zásmažku, do ktorej po odstavení z plameňa pridáme so soľou rozotretý cesnak. Zalejeme trochou vody, premiešame a poriadne prevaríme. Pridáme rozmixovaný hrach, dosolíme, pridáme majoránku, čierne korenie a môžeme podávať s kúskom údeného a volským okom.