REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/S_bd9qVYVkSxDzYH9nVB/8346e8fdd1c554c878e60a465928a8ef.jpg)
Jablková štrúdľa
Klasika, ktorá nikdy neomrzí. Sladká, šťavnatá jablková štrúdľa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 bal lístkové cesto
- 5 ks jabĺk
- 2 pl práškový cukor
- 1 pl škorica
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 ks vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
POSTUP: Lístkové cesto rozbalíme. Jablká nastrúhame na strúhadle a poukladáme na cesto.
2. Krok
Posypeme práškovým a vanilkovým cukrom, následne mletou škoricou.
3. Krok
Cesto zrolujeme, poprepichujeme vidličkou a potrieme vajíčkom.
4. Krok
Pečieme na 180 stupňov približne 40 minút.
5. Krok
SERVIROVANIE: Štrúdľu nakrájame na pásiky, posypeme práškovým cukrom a podávame. Veľmi dobre chutí spolu s horúcim čajom alebo kávou.
6. Krok
„Kým sa vy pýtate, ako sa jablko dostalo na strom, tak už ho medzitým niekto odtrhol.“ - Friedrich Rückert