REKLAMA
Zdroj: Pixabay: Pexels
Jednoduchá čokoládová torta
Táto jednoduchá čokoládová torta sa hodí na posedenie s priateľmi alebo ku káve a čaju.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 200 g tmavá čokoláda
- 170 g maslo
- 50 g práškový cukor
- 4 ks veľké vajcia
- 70 g múka
Poleva
- 100 g tmavá čokoláda
- 40 g smotana na šľahanie
Ostatné
- Nutella
- ovocie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C a pripravte formu na pečenie torty. Pokiaľ je možné, použite silikónovú formu, vďaka ktorej sa torta ľahko vyberie.
2. Krok
Vajcia rozšľahajte a pomaly ich pridávajte do čokoládovej zmesi za stáleho miešania. Potom pridajte múku a dôkladne premiešajte.
3. Krok
Zmes vylejte do formy na tortu a pečte 20-25 minút. Potom nechajte tortu v rúre ešte 10 minút, kým sa úplne neochladí.
4. Krok
Korpus rozrežte a natrite nutellou.
5. Krok
Medzitým pripravte polevu. Rozpustite čokoládu so smotanou na šľahanie a potom touto zmesou prelejte ochladenú tortu.
6. Krok
Dozdobiť ju môžete ovocím.