Zdroj: Canva
Jednoduchý ovocný koláč so želatínou
Nepečený ovocný koláč so želatínou a smotanou
Ingrediencie
NA KORPUS
- 110 g BeBe sušienky
- 15 g kokos
- 100 g maslo
- 2 pl kokosový cukor
NA KRÉM
- 250 g mascarpone
- 500 g polotučný krémový tvaroh
- 100 g šľahačková smotana
- 2 čl vanilková esencia
- 115 g práškový cukor
- 180 g ovocie podľa chuti
- 5 ks plátok želatíny
NA ŽELÉ
- 180 g ovocie podľa chuti
- 3 pl cukor
- 2 ks plátok želatíny
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr pomelieme sušienky s kokosom a cukrom. Zmiešame s rozpusteným maslom. Do formy s odnímateľným dnom pricvakneme papier na pečenie a na dno rovnomerne natlačíme sušienkovú hmotu. Dáme stuhnúť.
Ovocie krátko povaríme a prepasírujeme. Želatínu namočíme do vody a necháme ju nabopnať.
Smotanu s mascarpone a cukrom vymiešame najskôr spolu a potom pridáme aj tvarohy.
Želatínu vyžmýkame, dáme do kastrólika s ovocím a zahrievame, kým sa nerozpustí. Nevaríme. Do ovocia rýchlo metličkou zamiešame lyžicu tvarohového krému a potom to všetko vmiešame do zvyšného krému. Ovocný krém nalejeme na korpus, urovnáme a dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín.
Na ovocnú vrstvu takisto povaríme a prepasírujeme ovocie, pridáme cukor a vopred namočenú a vyžmýkanú želatínu. Necháme krátko vychladnúť a potom nalejeme na vrch torty. Opäť dáme do chladničky stuhnúť.
Po vychladnutí koláč vyberieme, nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť