REKLAMA
Koláč s ríbezľovým pudignovým krémom
Ak máte v mrazničke zásoby ríbezlí, ponúkam recept na zákusok, v ktorom nejaké z nich spotrebujete. Navyše je jednoduchý na prípravu. A je krásne farebný.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Cesto
- 5 ks vajec
- 200 ml kefír
- 80 g trstinový cukor
- 150 g polohrubá múka
- 1 balenie prášok do pečiva
Krém
- 800 g mrazené ríbezle
- 55 g pudingový prášok ja som použila pol jahodový a jeden vanilkový
- 20 g vanilínový cukor
- 50 g cukor
- 150 g syr cottage cheese
Poleva
- 200 g Horká čokoláda
- 200 g kyslá smotana
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Príprava cesta: Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Prišľaháme kefír. K zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
2. Krok
Príprava krému: Ríbezle s cukrom povaríme. Následne ich prepasírujeme. Šťavu rozmiešame s pudingom a varíme do zhustnutia. Necháme mierne vychladnúť a zmiešame s tvarohom. Pripravený krém natrieme na korpus.
3. Krok
Príprava polevy: Čokoládu roztopíme. Zmiešame s kyslou smotanou a rozotrieme na krém. Odložíme stuhnúť a následne krájame.