Korpus na tortu zo 6 vajec
Tento jednoduchý korpus zo 6 vajec je ideálny pre milovníkov dezertov. S využitím iba šiestich vajec vytvoríte dokonalý korpus, ktorý môžete potom naplniť svojimi obľúbenými plnkami a ozdobiť podľa svojho vkusu.
Ingrediencie
- 6 vajec
- 180 g hladká múka
- 180 g práškového cukru
- 1 čl prášku do pečiva
- 1 pl vanilkového extraktu
Najnovšie letáky
Postup
Oddelte bielky od žĺtkov.
Do veľkej misky vložte žĺtka a práškový cukor. Vyšľahajte ich do hladka, do vzniku svetlej peny.
Pridajte vanilkový extrakt a miešajte ďalej.
Postupne pridávajte múku a prášok do pečiva a miešajte na nízkej rýchlosti, aby ste sa vyhli tvorbe hrudiek.
V druhej miske vyšľahajte bielky do tuhého snehu.
Opatrne primiešajte sneh z bielkov do žĺtkovej zmesi. Robte to postupne a opatrne, aby ste si udržali objem a vzdušnosť cesta.
Pripravte si formu na pečenie. Vymažte ju maslom a vysypte múkou.
Do formy nalejte pripravené cesto a pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 až 30 minút.
Po upečení nechajte korpus v forme vychladnúť asi 10 minút, potom ho opatrne vyklopte na mriežku. Môžete rozrezať a plniť podľa fantázie.