REKLAMA
Krémová gratinovaná zelenina
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 300 g sladký zemiak
- 200 g zemiak
- 200 g mrkva
- 200 g cuketa
- 100 g brokolica
- 50 g strúhanka
- soľ
- mleté čierne korenie
Krémová omáčka
- 100 g syr cottage cheese
- 210 ml šľahačka
- 100 ml mlieko
- estragón
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Ricottu dáme spolu so smotanou, mliekom a estragónom do mixéra. Zmes mixujeme dovtedy, kým sa z nej nevytvorí jemná krémová omáčka.
2. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C.
3. Krok
Zeleninu očistíme a umyjeme. Zemiaky, mrkvu a cuketu nakrájame na tenké plátky, približne 2 mm hrubé. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky.
4. Krok
Kúsky zeleniny varíme vo vode približne 15 minút.
5. Krok
Do zapekacej misy postupne vrstvíme zeleninu a krémovú omáčku, kým sa všetky suroviny neminú. Vrch posypeme strúhankou.
6. Krok
Zeleninu pečieme približne 15 minút. Ak je to potrebné, čas pečenia predĺžime. Hotové jedlo servírujeme ako samostatný chod alebo ako prílohu k mäsu.