Kuracie enchiladas
Chutné enchiladas s výbornou omáčkou.
Ingrediencie
Mäso
- 400 ml voda
- soľ
- 400 g kuracieho mäsa
Omáčka
- 4 pl olivový olej
- 2 pl múka
- 3 pl kečup
- 1 pl prelisovaný cesnak
- 1⁄2 čl čili prášok
- soľ
príloha
- 6 ks múčne tortilly
- 300 g strúhaný syr
Najnovšie letáky
Postup
Do hrnca si dáme cibuľu, kuracie mäso nakrájané na kúsky a vodu. Osolíme podľa chuti a dáme variť. Mäso by sa malo uvariť za 20 minút. Vodu z varenia mäsa si necháme do omáčky.
Zdroj: Youtube
Na panvici si rozpálime olej, pridáme múku a pripravíme svetlú zásmažku. Pridáme kečup, cesnak, čili a soľ. Chvíľku premiešame a podlejeme trochou vody z varenia mäsa. Tak aby sme mali krémovú omáčku.
Zdroj: Youtube
Uvarené mäso natrháme do misky a pridáme k nemu 2 veľké lyžice omáčky. Mäso sa musí pekne v omáčke obaliť.
Zdroj: Youtube
Tortilu si naplníme mäsom, posypeme strúhaným syrom a zrolujeme. Takto si pripravíme všetky tortily. Na dno zapekacej misy dáme trošku omáčky a tortily poukladáme jednu vedľa druhe. Na vrch dáme zasa omáčku a zasypeme strúhaným syrom. Dáme zapiecť na 15 minút.
Zdroj: Youtube