Kuracie kung pao
Často v čínskych aj iných reštauráciách robia Kung Pao tak som to skúsil urobiť aj ja doma. Samozrejme to nie je originál, ale všetkým chutilo a dá sa to spraviť zo surovín, ktoré má každý doma. Alebo to môžeme nazvať aj kuracie soté :)
Ingrediencie
Suroviny
- 2 kus kuracie prsia
- 50 g lieskové orechy
- 200 g mrazená zelenina china
- slnečnicový olej
Marináda
- 1 čajová lyžička Med
- 1 polievková lyžica svetlá sójová omáčka
- 1 kus vajce
- 1 polievková lyžica balzamikový ocot
- 1 polievková lyžica zemiakový škrob
- 1⁄2 čajová lyžička chili paprička
- štipka mletý zázvor
Omáčka
- 2 polievková lyžica svetlá sójová omáčka
- 1 polievková lyžica zemiakový škrob
- 200 ml slepačieho bujónu
- 1 čajová lyžička čili olej
- 1 polievková lyžica balzamikový ocot
- 2 čajová lyžička Med
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na menšie kocky. Pripravíme si marinádu zmiešaním všetkých surovín. Do marinády dáme mäso a necháme marinovať čím dlhšie tým lepšie, najlepšie cez noc, ale stačí aj 30 minút.
Necháme si rozpáliť wok, potom pridáme olej a sprudka osmažíme marinované kuracie prsia. Pridáme arašidy a mrazenú zeleninu a osmažíme spolu s mäsom.
V miske si zmiešame všetky suroviny na omáčku a poriadne rozmiešane. Zalejeme ňou mäso a necháme dusiť do zmäknutia.
Keď je mäso a ostatné suroviny hotové tak môžeme servírovať najlepšie s ryžou ale môžeme aj s rezancami. Dobrú chuť.