Kuracie prsia a hrušková omáčka
Kuracie prsia nakrájané na kocky, ochutené Argentina korením, sú opečené dozlatista a podávané s jemnou hruškovou omáčkou. Ako príloha sa servírujú chrumkavé opekané zemiaky s rozmarínom. Tento jednoduchý a chutný recept je hotový za necelú hodinu .
Ingrediencie
Na kuracie prsia a hruškovú omáčku
- 4 ks kuracie prsia
- 1 Lyžice Argentina korenia môže byť kombinácia sušeného cesnaku
- papriky oregana
- čili a iných korenín podľa vlastného výberu
- podľa chuti soľ
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 Lyžice masla alebo ďalšieho olivového oleja
- 2 hrušky olúpané nakrájané na plátky
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 šálka kuracieho vývaru alebo vody
- Štipka čerstvého tymiánu alebo sušeného
Na opekané zemiaky na rozmaríne
- 800 g malých zemiakov napr baby zemiaky
- 3 Lyžice olivového oleja
- 1 rozmarín
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Príprava kuracích pŕs a hruškovej omáčky:
1. Kuracie kocky: Kuracie prsia nakrájame na kocky a v miske ich dôkladne obalíme v Argentina korení a soli.
2. Na panvici zahrejeme olivový olej a maslo (alebo ďalší olivový olej, ak chcete vynechať maslo). Pridáme kuracie kocky a opečieme ich zo všetkých strán dozlatista, kým nie sú úplne prepečené. (Trvá to približne 8-10 minút, v závislosti od veľkosti kociek.) 3. Kuracie kocky vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.
4. Do tej istej panvice pridáme cibuľu a restujeme ju, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť.
5. Pridáme plátky hrušiek a krátko ich opečieme, kým nezmäknú a nezačnú karamelizovať.
6. Zalejeme kuracím vývarom a pridáme štipku tymiánu. Necháme omáčku variť, kým sa mierne nezredukuje a hrušky úplne nezmäknú.
7. Kuracie kocky vrátime do panvice a krátko prehrievame spolu s omáčkou, aby sa chute spojili.
Príprava opekaných zemiakov na rozmaríne:
1. Predohrev:
Predhrejeme rúru na 200°C.
2. Zemiaky dôkladne umyjeme a ak sú väčšie, rozkrojíme na polovice alebo štvrtiny.
3. Zemiaky rozložíme na plech a polejeme olivovým olejom.
4. Pridáme nakrájaný cesnak, lístky rozmarínu, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešame, aby boli zemiaky rovnomerne obalené.
5. Pečieme v predhriatej rúre cca 30-40 minút, alebo dokým nie sú zemiaky zlatisté a chrumkavé. Počas pečenia ich môžeme raz alebo dvakrát premiešať.
Servírovanie:
Na tanier naservírujte kuracie kocky a prelejte ich hruškovou omáčkou s kúskami hrušiek.
Vedľa pridajte opekané zemiaky na rozmaríne.
Tento recept kombinuje chuťové profily Argentina korenia s jemnosťou hruškovej omáčky a chrumkavými zemiakmi. Dobrú chuť!
super, veľmi chutné jedlo, myslím, že sa mi recept podaril...., robil som to s hranolkami....:-)