REKLAMA

Kuracie prsia a hrušková omáčka

Kuracie prsia nakrájané na kocky, ochutené Argentina korením, sú opečené dozlatista a podávané s jemnou hruškovou omáčkou. Ako príloha sa servírujú chrumkavé opekané zemiaky s rozmarínom. Tento jednoduchý a chutný recept je hotový za necelú hodinu .

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Na kuracie prsia a hruškovú omáčku

  • 4 ks kuracie prsia Pridané do
  • 1 Lyžice Argentina korenia môže byť kombinácia sušeného cesnaku Pridané do
  • papriky oregana Pridané do
  • čili a iných korenín podľa vlastného výberu Pridané do
  • podľa chuti soľ Pridané do
  • 2 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • 1 Lyžice masla alebo ďalšieho olivového oleja Pridané do
  • 2 hrušky olúpané nakrájané na plátky Pridané do
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno Pridané do
  • 1 šálka kuracieho vývaru alebo vody Pridané do
  • Štipka čerstvého tymiánu alebo sušeného Pridané do

Na opekané zemiaky na rozmaríne

  • 800 g malých zemiakov napr baby zemiaky Pridané do
  • 3 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • 1 rozmarín Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Príprava kuracích pŕs a hruškovej omáčky:

2. Krok

1. Kuracie kocky: Kuracie prsia nakrájame na kocky a v miske ich dôkladne obalíme v Argentina korení a soli.

3. Krok

2. Na panvici zahrejeme olivový olej a maslo (alebo ďalší olivový olej, ak chcete vynechať maslo). Pridáme kuracie kocky a opečieme ich zo všetkých strán dozlatista, kým nie sú úplne prepečené. (Trvá to približne 8-10 minút, v závislosti od veľkosti kociek.) 3. Kuracie kocky vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.

4. Krok

4. Do tej istej panvice pridáme cibuľu a restujeme ju, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť.

5. Krok

5. Pridáme plátky hrušiek a krátko ich opečieme, kým nezmäknú a nezačnú karamelizovať.

6. Krok

6. Zalejeme kuracím vývarom a pridáme štipku tymiánu. Necháme omáčku variť, kým sa mierne nezredukuje a hrušky úplne nezmäknú.

7. Krok

7. Kuracie kocky vrátime do panvice a krátko prehrievame spolu s omáčkou, aby sa chute spojili.

8. Krok

Príprava opekaných zemiakov na rozmaríne:

9. Krok

1. Predohrev:

10. Krok

Predhrejeme rúru na 200°C.

11. Krok

2. Zemiaky dôkladne umyjeme a ak sú väčšie, rozkrojíme na polovice alebo štvrtiny.

12. Krok

3. Zemiaky rozložíme na plech a polejeme olivovým olejom.

13. Krok

4. Pridáme nakrájaný cesnak, lístky rozmarínu, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešame, aby boli zemiaky rovnomerne obalené.

14. Krok

5. Pečieme v predhriatej rúre cca 30-40 minút, alebo dokým nie sú zemiaky zlatisté a chrumkavé. Počas pečenia ich môžeme raz alebo dvakrát premiešať.

15. Krok

Servírovanie:

16. Krok

Na tanier naservírujte kuracie kocky a prelejte ich hruškovou omáčkou s kúskami hrušiek.

17. Krok

Vedľa pridajte opekané zemiaky na rozmaríne.

18. Krok

Tento recept kombinuje chuťové profily Argentina korenia s jemnosťou hruškovej omáčky a chrumkavými zemiakmi. Dobrú chuť!

Komentáre (1)

Vladimir_Hagara 3. 10. 2024

super, veľmi chutné jedlo, myslím, že sa mi recept podaril...., robil som to s hranolkami....:-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4713 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4423 receptov

Nepečené

488 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1488 receptov

Dezert

3610 receptov

Cestoviny

532 receptov