:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/b8VNBZo0W0phmtjB9ITn/4d0a5636deaf99244bb8503bf19bee35.jpeg)
Kuracie prsia s farebnou paprikou
Trochu azijskej kuchyne na chutnú večeru.
Ingrediencie
- 300 g kuracie prsia
- 1 kus žltá paprika
- 1 kus zelená paprika
- 3 čajová lyžička sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička Med
- 1 čajová lyžička kari pasta
- jarná cibuľa
- kukuričný škrob
- mleté biele korenie
- kari korenie
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia si nakrájame na tenké plátky asi 0.5 cm. Dáme do misky a pridáme sojovú omáčku, med, mlete biele korenie, kari pastu a olivový olej. Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme marinovať aspoň 20 minút čím dlhšie tým lepšie.
Papriky si nakrájame na pásiky. Vo woku si rozpálime trochu oleja a dáme tam mäso opečieme sprudka zo všetkých strán. Ked je maso opečene dáme do voku aj papriku opečieme iba pár minút aby paprika zostala chrumkavá. Do misky so zvyškom marinády pridáme trochu vody a solamylu. Maso a papriku zalejeme vodou s marinádou a solamylom.
Opekáme kým sa maso a paprika neobalia omáčkou. Vypneme a posypeme čerstvou jarnou cibuľkou. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami. Dobrú chuť.