Kuracie rizoto so šampiňónmi a hráškom
Skvelé krémové rizoto.
Ingrediencie
- 400 g kuracie prsia
- 150 g huba
- 150 g sterilizovaný hrášok
- 1 kus šalotky
- 2 strúčiky cesnak
- 1 hrnček ryža
- soľ
- mleté čierne korenie
- drvená rasca
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké rezančeky, dáme do misky osolíme a okoreníme. Šampiňóny si očistíme a nakrájame (ak sú baby, môžeme nechať aj v celku), dáme do misky a ochutíme drvenou rascou.
Na troche masla si speníme najemno nakrájanú šalotku, pridáme kuracie prsia a necháme zatiahnuť. Potom pridáme pretlačené 2 strúčiky cesnaku a pripravené šampiňóny, pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nestratili farbu.
Pridáme ryžu (ryžu nepreplachujeme, aby si zachovala čo najviac škrobu) a opekáme, podlejeme vodou tak, aby boli všetky suroviny ponorené, za občasného miešania necháme vodu odparovať a postupne ju prilievame. Vodu prilievame po malých množstvách, aby rizoto zostalo krémové.
Keď už je ryža takmer hotová, pridáme hrášok a ďalej miešame a podlievame. Dosolime podľa chuti alebo možeme pridať sójovku, prípadne vegetu. Keď je ryža uvarená podľa vašej chuti, vypneme rizoto a vmiešame lyžicu masla. Najlepšie chutí čerstvo uvarené, dobrú chuť.