Kuracie stehná na hubách
Tento recept je perfektnou voľbou pre tých, ktorí sa radi stravujú zdravo a chutne. Kuracie stehná na hubách sú výbornou kombináciou bielkovín a zeleniny, ktorá dokonale zasýti a zlepšuje trávenie. Príprava nie je až taká náročná, no výsledok stojí za to.
Ingrediencie
- 4 ks kuracie stehná
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 500 g hríbov
- 2 polievkové lyžice oleja
- 1 Lyžice múka
- 250 ml vývaru
- soľ a korenie
- bylinky podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, posypeme soľou a korením.
Na panvici rozpálime olej a opečieme na ňom kuracie stehná z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a nakrájané huby. Orestujeme ich do mäkka.
Následne pridáme múku a vývar. Za stáleho miešania necháme zmes variť asi 10 minút, kým omáčka nezhustne.
Všetko dochutíme soľou, korením a bylinkami podľa chuti.
Kuracie stehná prenesieme do pekáča a zalejeme pripravenou hubovou omáčkou.
Vložíme ich do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 40 minút, kým stehná nebudú dobre prepečené a šťavnaté.