REKLAMA

Losos pečený na ghee masle s bylinkami a špargľa s holandskou omáčkou

REKLAMA
Ako pripraviť špargľu? Aby zostala lahodná a krehká, stačí poznať tento postup

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť špargľu? Aby zostala lahodná a krehká, stačí poznať tento postup

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 600 g losos Pridané do
  • 250 g špargľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • mleté biele korenie Pridané do
  • ghee Pridané do

Holandská omáčka

  • 2 kus žĺtko Pridané do
  • 1 dcl zeleninový bujón Pridané do
  • 1 polievková lyžica citrónová šťava Pridané do
  • 50 g maslo rozpustené Pridané do
  • mleté biele korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Filety z lososa umyjeme, dobre osušíme, pokvapkáme šťavou z citróna. Osolíme okoreníme, vložím do zapekacej misky. Na každý kúsok dáme ghee maslo. Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a necháme piecť asi 20 minút.

2. Krok

V hrnci sparíme na asi 5 minút neošúpanú špargľu. Po sparení špargľu vložíme do vody, s ľadovými kockami, aby zostala chrumkavá a zachovala si svoju farbu.

3. Krok

Holandskú omáčku si pripravíme tak, že vymiešame nad parou žĺtky, vývar, korenie a citrónovú šťavu aby nám z toho vznikla hustá pena. Malo by to trvať približne 5 minút. Omáčku dáme preč z pary a postupne do nej zašľaháme roztopené maslo. Ako bude omáčka chladnúť tak bude aj hustnúť. Upečeného lososa podávame so špargľou preliatou holandskou omáčkou. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov