REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PtqAHo2nTxwPgtrWFYBT/5aa0c545d779aa77b12f8164479cea67.jpeg)
Losos pečený na ghee masle s bylinkami a špargľa s holandskou omáčkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 600 g losos
- 250 g špargľa
- soľ
- citrónová šťava
- mleté biele korenie
- ghee
Holandská omáčka
- 2 kus žĺtko
- 1 dcl zeleninový bujón
- 1 polievková lyžica citrónová šťava
- 50 g maslo rozpustené
- mleté biele korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Filety z lososa umyjeme, dobre osušíme, pokvapkáme šťavou z citróna. Osolíme okoreníme, vložím do zapekacej misky. Na každý kúsok dáme ghee maslo. Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a necháme piecť asi 20 minút.
2. Krok
V hrnci sparíme na asi 5 minút neošúpanú špargľu. Po sparení špargľu vložíme do vody, s ľadovými kockami, aby zostala chrumkavá a zachovala si svoju farbu.
3. Krok
Holandskú omáčku si pripravíme tak, že vymiešame nad parou žĺtky, vývar, korenie a citrónovú šťavu aby nám z toho vznikla hustá pena. Malo by to trvať približne 5 minút. Omáčku dáme preč z pary a postupne do nej zašľaháme roztopené maslo. Ako bude omáčka chladnúť tak bude aj hustnúť. Upečeného lososa podávame so špargľou preliatou holandskou omáčkou. Dobrú chuť.