REKLAMA
Makovo-orechová štrúdľa
Rýchla štrúdľa plná plnky? Áno, vďaka lavašu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 1 plát lavaš
Maková plnka
- 150 g očistených na hrubo nastrúhaných jabĺk
- 200 g mletého maku
- 50 g džem bez cukru
- 10 g Med
Orechová plnka
- 300 g očistených na hrubo nastrúhaných jabĺk
- 250 g mletých vlašských orechov
- 100 g jablkové výživy
- 10 g Med
- škorica
Navyše
- vajíčko na potretie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Pripravíme si plnky zmiešaním všetkých ingrediencií.
2. Krok
Rozprestrieme si lavaš. Na polovicu rozotrieme makovú náplň a preložíme druhou polovicou. Otočíme otvorenou stranou k sebe. Rozotrieme orechovú plnku a opatrne rolujeme od seba.
3. Krok
Preložíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 15-20 minút.