Mandľové tartaletky so slaným karamelom
Ingrediencie
- 250 g múka
- 250 g mleté mandle
- 2 kus vajce
- štipka soli
- 250 g palmarin
- 200 g kryštálový cukor
- 200 ml šľahačka
- 150 g práškový cukor
- 250 g tvaroh jemný
- 1 kus vanilka
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
Postup
Hl. múku , kryš. cukor , mleté mandle , palmarin a vajce zmiešame všetko spolu. Vytvorí sa nám krásne mäkké cesto, ktoré si necháme odležať aspoň hodinku v chladničke.
Formičky na tartaletky si dôkladne vymastíme maslom alebo olejom a formujeme do nich cesto.
Pečieme pri 180°C približne 20 minút. Ešte teplé ich vyberieme z formičiek a necháme vyhladnúť.
Práškový cukor a jemný tvaroh vyšľaháme. Pridáme vanilku a citrónovú šťavu. Premiešame všetko spolu.
Plníme hotové tartaletky tvarohovým krémom.
Cukor roztopíme v hrnci na miernom ohni na karamel. Trvá to pár minút. Pridáme kocku masla, premiešame, varíme 2 minúty. Postupne prilejeme smotanu za stáleho miešania. Odstavíme z ohňa a pridáme soľ.
Na plnku lejeme slaný karamel. Ozdobíme čerstvou mätou. Hurá do toho :)