Zdroj: Canva
Manti
Recept na tradičné turecké jedlo - plnené cestoviny Manti.
Ingrediencie
Cesto:
- 450 g hladká múka
- 2 ks vajce
- 1 kl soľ
- 120 ml voda
Plnka:
- 300 g mleté hovädzie mäso
- 1 ks Cibuľa
- soľ a mleté čierne korenie
Omáčka:
- 400 g biely jogurt
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 pl maslo
- čili vločky
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si cesto. V miske vyšľaháme celé vajíčka spolu so soľou, pridáme trochu vody a múku. Nakoniec pridáme ešte zvyšok vody a vypracujeme hladké cesto.
Misku zakryjeme fóliou a cesto necháme odpočinúť cca 30 minút.
Cesto rozdelíme na 4 časti, pomúčime si dosku a z každej časti vyvaľkáme tenučký kruhový plát (cca 2 mm hrubý). Plát nerežeme na pásiky hrubé cca 2 centimetre a potom priečne na malé štvorce.
Pripravíme si plnku. Mleté mäso premiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, soľou a korením.
Na malé štvorčeky cesta lyžičkou nanesieme štipku plnky, aby sa dali dobre uzavrieť. Cestoviny uzatvárame tak, že štvorček preložíme na polovicu cez plnku, spojíme a potom ešte pritlačíme rožteky spoja a vytvoríme akýsi mini batôžtek.
Manti ukladáme na pomúčenú dosku.
Manti varíme vo vriacej osolenej vode 12 až 15 minút.
Pripravíme si omáčku. V jogurte rozmiešame pretlačený cesnak a na masle opražíme čili vločky.
Horúce manti polejeme cesnakovým jogurtom a vrch posypeme praženými čili.