Medový krémeš
Recept na dokonalý medový krémeš na každú príležitosť.
Ingrediencie
Cesto
- 300 g hladká múka
- 60 g maslo
- 2 ks vajce
- 90 g práškového cukru
- 1 čl kypriaci prášok
- 3 pl Med
Pudingový krém
- 1 l mlieka
- 2 ks zlatý klas/ vanilkový puding
- 130 g práškového cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks vanilkový struk
- 2 pl hrubá múka
- 200 g maslo
Šľahačka
- 2 ks smotana na šľahanie (500 ml)
- 2 ks vanilkový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Cesto pripravíme v hrnci - rozpustíme med, maslo, cukor a sódu bikarbónu, vymiešame na miernom plameni, odstavíme a pridáme múku. Následne vymiešame hladké cesto, rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na cca strednú veľkosť plechu. Dáme piecť na cca 180 °C 5-7 minút na opačnú stranu plechu - aj na papier na pečenie/ ten po upečení plátov ihneď strhneme z cesta, aby sa neprilepil.
Pripravíme si puding, do vychladeného vymiešame cukor, maslo a dáme chladiť. Vyšľaháme šľahačku s cukrom (stužovač nebol potrebný, no kto chce mať istotu pekne nakrájaných kociek, môže ho primiešať).
A ideme na to: na spodok plechu dáme 1. plát cesta, následne natrieme pudingovým krémom, pekne vyrovnáme a natrieme šľahačkou, prikryjeme 2. plátom cesta a dáme chladiť.
Pomôcka: pred položením 2. plátu som si ho nakrájala / naporcovala na presné kocky, aby som potom nemusela “násilne” krájať krémeš, ale už som si nakrájané porcie plátov pekne vedľa seba poukladala a týmto predpripravila. Dobrú chuť.