REKLAMA
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Najlepší hlivový perkelt (paprikáš) - recept
Obľúbený hlivový prekelt (paprikáš) s knedľou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 300 g hlivy
- 1 Cibuľa
- mleté čierne korenie
- soľ
- mletá červená paprika
- drvená rasca
- olej
- maslo
- múka
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Hlivu pokrájame na menšie kúsky. Podobne nakrájame aj cibuľu. Tú si opražíme na oleji a dochutíme soľou, korením a mletou červenou paprikou. Na podusenú cibuľu pridáme hlivu a dobre premiešame. Podlejeme troškou vody a necháme dusiť asi 30 minút.
2. Krok
Keď nám hliva zmäkne, pripravíme si tzv. zátrepku (teda zmiešame 1 lyžicu múky s troškou vody), prilejeme k hlive. Omáčku necháme variť a dochucujeme citrónovou šťavou, a ak je potrebné, ešte dosolíme a dokoreníme. Na záver zjemníme troškou masla a necháme chvíľku povariť.
3. Krok
Podávame najlepšie s kysnutou knedľou.