Zdroj: jirkaejc from Getty Images
Nakladaný karfiol
Nakladaný karfiol je jedným z mojich obľúbených jedál, ktoré pripravujem najmä na zimu.
Ingrediencie
- 3 kus karfiol
- 11⁄2 l vody
- 4 lyžice soľ
- 1 Lyžica cukor
- 300 ml Ocot
- 15 kus Celé zrnká čierneho korenia
- 5 kus bobkové listy
- 5 kus Zárodočné kvety
- 5 kus Nová cibuľa
Najnovšie letáky
Postup
Začnem tým, že karfiol rozdelím na ružičky. Záleží na vás, aké veľké kúsky uprednostňujete.
Pripravte si päťlitrové poháre a do každého dajte tri celé bobkové listy, tri klíčky a tri celé zrnká čierneho korenia. Nezabudnite na jed z novej cibule nakrájanej na kolieska.
Potom karfiol opatrne rozložte do pohárov.
Potom v hrnci pripravte slaný nálev. Do 1,5 l vody dajte 4 lyžičky soli, lyžičku cukru a 300 ml octu. Všetko priveďte do varu.
Do pohárov s karfiolom nalejte horúci nálev tak, aby bol karfiol ponorený.
Skladovanie na chladnom mieste počas dvoch týždňov je zaručený spôsob, ako dosiahnuť optimálnu chuť. A to je všetko! Verte mi, výsledok stojí za to.