Orieškový cheesecake s polevou z mliečnej čokolády
Ďalší zo série receptov na cheesecake. Oriešky sú tiež jednou z možností.
Ingrediencie
Sušienkový základ
- 140 g sušienky
- 40 g Mleté vlašské orechy
- 80 g maslo
Krém
- 650 g jemný tvaroh
- 200 g nátierkové maslo cream cheese
- 200 g kyslá smotana
- 40 g práškový cukor
- 20 g vanilínový cukor
- 60 g Med
- 2 ks vajcia
- 40 g Mleté vlašské orechy
- 40 g nasekané lieskovce
- 2 pl hladká múka
Poleva
- 100 g mliečna čokoláda
- 50 ml smotana na šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme. Pridáme mleté vlašské orechy a maslo izbovej teploty (prípadne roztopené v mikrovlnke) a opäť premixujeme.
Zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie (len spodok) a rovnomerne utlačíme na dno.
Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov 8-10 minút.
Tvaroh a cream cheese krátko vyšľaháme. Zašľaháme smotanu aj vajíčka. Pridáme sladidlo, orechy, múku a všetko spolu prešľaháme.
Vylejeme na predpečený základ a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 55 minút. Počas pečenia dávam na dno rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť aspoň pol hodinu v pootvorenej rúre, až potom ho vyberieme.
Polevu pripravíme roztopením čokolády so smotanou. Hladkú polevu, nie horúcu, vylejeme na vychladnutý cheesecake a rovnomerne rozotrieme.
Odložíme do chladničky ideálne cez noc.