REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bB1fC6T49DvT_MIPbFuE/b5bc8ecfaa06a199c2f21d1929eff7.jpeg)
Osie hniezda
Lepšie ako z pekárne 👌
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 850 g hladká múka
- 2 čl prášok do pečiva
- 1 čl menšia soľ
- 100 g kryštálový cukor
- 100 g Hera
- 42 g Kvasnice
- 500 ml mlieko
- Plnka
- hrozienka
- posekané orechy
- Granko
- vanilka cukor a kryštálový
- mletá škorica
- 100 g hera alebo maslo
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Kto má pekárničku môže robiť v nej .
2. Krok
Do trošky mlieka s cukrom dáme nakysnúť kvasnice. Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, kryštálový cukor, heru rozpustenú a zvyšok mlieka.Vypracujeme hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť alebo v pekárničke.
3. Krok
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti.
4. Krok
Každú vyvaľkáme,posypeme škoricou,vanilkovým a kryštálovým cukrom,hrozienkami (nemusia byť),posekanými orechmi,grankom a polejeme rozpusteným maslom alebo herou.
5. Krok
Zvinieme a závin pokrájame na asi 1cm hrubé kolieska,ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
6. Krok
Necháme ešte chvíľku podkysnúť ,potrieme žĺtkom.Dáme do vyhriatej rúry piecť.
7. Krok
Dobrú chuť 🤩
domáce chutia lepšie ako tie z obchodu