REKLAMA

Parmigiana di melanzane

Talianska špecialita

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks stredná cibuľa Pridané do
  • 3 ks stredné baklažány Pridané do
  • pár lístkov sviežej bazalky Pridané do
  • 3 ks paradajky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • 100 g Strúhaný parmezán Pridané do
  • 200 g strúhaná mozarella Pridané do
  • hladká múka na obalenie Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme baklažány, keďže musia odstáť aby pustili vodu. Umyjeme ich a nakrájame na rovnaké plátky hrúbky asi 1 cm.

2. Krok

Posolíme ich , naukladáme na väčí tanier vedľa a necháme odstáť asi hodinu aby pustili vodu.

3. Krok

Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku. Strednú cibuľku narežeme nadrobno a opražíme do zlatista na troche olivového oleja. Pridáme narezané paradajky a asi 3-4 svieže bazalkové listy. Podlejeme vodou (1/2 hrnčeka) , osolíme , okoreníme a necháme dusiť ssi 25-30 minút.

4. Krok

Uvarené dobre rozmixujeme tyčovým mixérom a necháme vychladnúť.

5. Krok

Do vychladnutého pridáme 2 vajcia a metličkou dobre zamiešame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov