REKLAMA
Parmigiana di melanzane
Talianska špecialita
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks stredná cibuľa
- 3 ks stredné baklažány
- pár lístkov sviežej bazalky
- 3 ks paradajky
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
- 2 ks vajcia
- 100 g Strúhaný parmezán
- 200 g strúhaná mozarella
- hladká múka na obalenie
- olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme baklažány, keďže musia odstáť aby pustili vodu. Umyjeme ich a nakrájame na rovnaké plátky hrúbky asi 1 cm.
2. Krok
Posolíme ich , naukladáme na väčí tanier vedľa a necháme odstáť asi hodinu aby pustili vodu.
3. Krok
Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku. Strednú cibuľku narežeme nadrobno a opražíme do zlatista na troche olivového oleja. Pridáme narezané paradajky a asi 3-4 svieže bazalkové listy. Podlejeme vodou (1/2 hrnčeka) , osolíme , okoreníme a necháme dusiť ssi 25-30 minút.
4. Krok
Uvarené dobre rozmixujeme tyčovým mixérom a necháme vychladnúť.
5. Krok
Do vychladnutého pridáme 2 vajcia a metličkou dobre zamiešame.