REKLAMA
Zdroj: FB - Mäso a jedlá z mäsa
Pečená bravčová krkovička na pive
Recept na krkovičku na pive so zemiakmi
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčovej krkovičky
- soľ
- korenie na bravčové mäso
- 1 karpatský bujón
- 2 dl voda
- 1 plechovku čierneho piva
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Krkovičku narežeme na pláty, osolíme, okoreníme korením na bravčové mäso. Môžeme použiť hotovú marinádu na krkovičku. Necháme 1 hodinu postáť. Medzitým narežeme cibuľu a vložíme ju do pekáča a podlejeme olejom.
2. Krok
Na ňu poukladáme krkovičku, prikryjeme druhým pekáčom a vložíme do rúry na 15 minút pri 200°C. Z bujónu a 2 dl vody pripravíme zálievku, ktorou mäso podlievame. Dusilo sa ďalších 15 minút. Potom som ho podlejeme pivom a necháme ho dusiť 20 minút stále zakryté. Posledných 20 minút mäso odkryjeme a dopečieme.
3. Krok
Podávame so zemiakmi (varené s maslom alebo pučené s maslom a bylinkami).
4. Krok
Dobrú chuť