Pečené gnocchi so zeleninou
Jednoduchý a rýchly recept na pečené gnocchi, ktoré sú skombinované s tou najobľúbenejšou letnou zeleninou a chutným talianskym korením. Tento recept je jednoduchý, zdravý a naozaj zasýti!
Ingrediencie
Suroviny
- 2 kus červená cibuľa
- 250 g cuketa
- 120 g huba
- 1 veľká sladká paprika (červená)
- 120 g cherry paradajky
- 500 g gnocchi (neuvarené)
- 3 polievková lyžica olivový olej
- 1⁄2 polievková lyžica zmes korenín: sušená bazalka, sušené oregano, sušená petržlen, cesnakový prášok
- 1⁄2 čajová lyžička zmes korenín: cibuľový prášok, sladká paprika, sušený tymian
- 1 čajová lyžička soľ
Plus
- vegánsky parmesan (strúhaný)
- balzamikový ocot
- čerstvá bazalka
Najnovšie letáky
Postup
Nahrejeme si trúbu na 220°C.
Červenú cibuľu si nakrájame na 1-2 cm kocky, cuketu na polmesiačiky, šampiňóny na polmesiačiky alebo štvrtky (podľa veľkosti) a červenú papriku na 1-2 cm kocky.
Vložíme všetku zeleninu na plech vyložený papierom na pečenie a následne pridáme gnocchi.
Polejeme olejom a pridáme všetky koreniny a soľ. Všetko rukami premiešame tak, aby všetko bolo obalené v koreninách.
Dáme piecť na 10 minút, potom premiešame a znova dáme piecť na 10-12 minút, podľa toho ako chcete mať zeleninu upečenú.
Vyberieme z trúby a servírujeme teplé. Posypeme syrom, balzamicom a ak chceme aj čerstvými bazalkovými listami.